15,6 °C

Curatoren zoeken kopers voor Sionsberg

ma 08 december 2014 15.45 uur

DOKKUM -

De curatoren Matthijs Sturms en mr. Hans Silvius die het faillissement afhandelen van de zorggroep Pasana zijn op zoek naar geïnteresseerde partijen voor het ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Voor kandidaten hebben de curatoren een verkoopmemorandum samengesteld van het ziekenhuis. Er zijn drie partijen die deze al ontvangen hebben. Het ziekenhuis zal in elk geval doordraaien tot en met 24 december van dit jaar.

Op 24 december dient duidelijk te zijn of één van de gemelde partijen een doorstart kan realiseren. Als daar op dat moment nog geen reëel uitzicht op bestaat zullen de curatoren de patiëntenzorg in het ziekenhuis na de Kerstdagen direct gaan afbouwen.

De curatoren bevestigen dat het bestuur van Pasana poogde om de activiteiten af te bouwen met het faillissement in zicht. Zo vonden er voorafgaand de dag van het faillissement, vrijdag 28 november 2014 geen operaties meer plaats. Er verbleven geen klinische patiënten meer en op de polikliniek werden geen ingrijpende medische handelingen meer verricht.

De curatoren hebben in overleg met het bestuur van de medische staf en het management van het ziekenhuis besloten de spreekuren op de polikliniek voor patiënten waarmee al een afspraak gepland was open te houden. Er zullen de komende weken echter geen ingrijpende medische handelingen plaatsvinden en er worden geen patiënten meer opgenomen.

 

Regionaal nieuws