12,3 °C

Kopzorgen Neopost over geluidsuitstoot

wo 26 november 2014 17.45 uur

DRACHTEN - Inkoopdirecteur Piet Fellinger van postautomatiseerder Neopost in Drachten heeft dinsdagavond in de Ronde Tafel-bijeenkomst van de gemeente Smallingerland een pleidooi gehouden om de bestemming wonen en werken van Het Deel niet te wijzigen. Woningcorporatie WoonFriesland wil dat graag om de verkoop op gang te brengen of om de huizen in de toekomst eventueel te kunnen verhuren.

"Op een aantal plekken zitten we nu al boven de normen die gelden voor de bestemming wonen", merkte Fellinger op, "Met wonen en werken weten de bewoners dat er wordt gewerkt of dat er kan worden gewerkt. Wij hebben de ruimte om nog meer geluid te produceren. Dat kan het woongenot beïnvloeden. Niet dat onze geluiden buiten de normen vallen, maar het kan irriteren."

Fellinger kijkt vooral naar de toekomst. "Wij willen uitbreiden. Nadeel is dat we dicht tegen de bewoning aan zitten. Dat kan ons in de wielen rijden. Neopost is een Frans concern. Als de uitbreiding te veel problemen oplevert, dan kan de directie zomaar besluiten om naar een andere plek te zoeken. Dan staat er werkgelegenheid op de tocht."

Bewoners van Het Deel ervaren nu geen hinder van Neopost. Wel vinden ze het jammer dat er de woningen in het buurtje niet worden verkocht. Wethouder Ron van der Leck is bereid om de bestemming aan te passen. Hij verwacht geen grote problemen. "De vergunning is zo ingekleed voor Neopost, dat er geen problemen ontstaan. Het gevoel dat er in de toekomst wellicht klachten komen, snap ik wel. Maar het is geen aanleiding om de bestemming niet te wijzigen."

 

Regionaal nieuws

zaterdag 25 september

Jaarlijkse fruitdag bij de Spitkeet