Account
Logo
Zoeken
7.7 °C

Kopzorgen Neopost over geluidsuitstoot

wo 26 november 2014, 17.45 uur

DRACHTEN - Inkoopdirecteur Piet Fellinger van postautomatiseerder Neopost in Drachten heeft dinsdagavond in de Ronde Tafel-bijeenkomst van de gemeente Smallingerland een pleidooi gehouden om de bestemming wonen en werken van Het Deel niet te wijzigen. Woningcorporatie WoonFriesland wil dat graag om de verkoop op gang te brengen of om de huizen in de toekomst eventueel te kunnen verhuren.

"Op een aantal plekken zitten we nu al boven de normen die gelden voor de bestemming wonen", merkte Fellinger op, "Met wonen en werken weten de bewoners dat er wordt gewerkt of dat er kan worden gewerkt. Wij hebben de ruimte om nog meer geluid te produceren. Dat kan het woongenot beïnvloeden. Niet dat onze geluiden buiten de normen vallen, maar het kan irriteren."

Fellinger kijkt vooral naar de toekomst. "Wij willen uitbreiden. Nadeel is dat we dicht tegen de bewoning aan zitten. Dat kan ons in de wielen rijden. Neopost is een Frans concern. Als de uitbreiding te veel problemen oplevert, dan kan de directie zomaar besluiten om naar een andere plek te zoeken. Dan staat er werkgelegenheid op de tocht."

Bewoners van Het Deel ervaren nu geen hinder van Neopost. Wel vinden ze het jammer dat er de woningen in het buurtje niet worden verkocht. Wethouder Ron van der Leck is bereid om de bestemming aan te passen. Hij verwacht geen grote problemen. "De vergunning is zo ingekleed voor Neopost, dat er geen problemen ontstaan. Het gevoel dat er in de toekomst wellicht klachten komen, snap ik wel. Maar het is geen aanleiding om de bestemming niet te wijzigen."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten


regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal