Logo
Zoeken
Zoeken
4.1 °C

Foto: WaldNet

Dokkum: gaslek door aanleg glasvezel

ma 24 november 2014 12.10 uur

DOKKUM - Aan de Kobbe in Dokkum moesten de hulpdiensten er maandagmorgen aan te pas komen bij de aanleg van glasvezel in de stad. Bij de graafwerkzaamheden om de kabel aan te leggen werd namelijk een gasleiding geraakt en daardoor ontstond er een gaslek.

Onder toeziend oog van de aanwezige hulpdiensten, werd het lek door medewerkers van Joulz gedicht. Het is overigens niet de eerste keer dat er iets mis gaat bij het aanleggen van glasvezel. Eerder werden ook een elektrakabel en een rioleringsbuis geraakt door de aanleg van de glasvezelkabel. De grootste storing vond in augustus 2013 plaats, toen een groot deel van de klanten van Kabel Noord zonder internet kwamen te zitten.

In februari 2014 is in Dokkum gestart met fase1 van 'Glasvezel van Kabelnoord'. Inmiddels is in heel Dokkum (m.u.v. de historische binnenstad) met verschillende onderdelen uit het aanlegproces gestart. Ook begint de aanleg in Kollum eind 2014. ​ Tevens wordt er in Sibrandahûs glasvezel aangelegd. Dit gaat om een project met subsidie van de provincie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....