Account
Logo
Zoeken
9.4 °C

Verhaal botsende drankrijder 'ongeloofwaardig'

do 20 november 2014, 14.00 uur

LEEUWARDEN - De politierechter geloofde niets van het verhaal dat een Drachtster (22) hem donderdag voorschotelde. De Drachtster was op de avond van zaterdag 23 augustus op de Handwerkerszijde met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. De auto, een Suzuki Swift, was van de oma van de Drachtster. Hij had de Suzuki zonder toestemming van zijn oma meegenomen. Daarvan had de oma echter geen aangifte gedaan. Maar de Drachtster moest wel met de politie mee: hij had de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn gegevens achter te laten.

Dat was niet het enige: hij had ook nog eens geen rijbewijs en hij had gedronken. Op het bureau produceerde hij een alcoholpromillage van 2,04, meer dan tien keer teveel voor een 'beginnende' bestuurder. De Drachtster beweerde dat hij 's middags iets had gedronken en na de botsing van de schrik in korte tijd heel veel cola-beerenburgjes had gedronken. Verschillende getuigen, waaronder iemand uit de buurt waar hij vlak na de botsing had aangebeld, hadden echter gemeld dat de Drachtster toen al naar sterk alcohol rook.

Bovendien kon het qua tijd niet wat de Drachtster beweerde. Hij moest dan in een paar minuten tijd een enorme hoeveelheid drank achterover hebben geslagen. De rechter noemde het verhaal van de verdachte 'volkomen ongeloofwaardig' en ging er vanuit dat de man wel degelijk onder invloed achter het stuur had gezeten. De Drachtster is geen onbekende van de politie. Hij zit momenteel vast in een andere zaak. Voor het weggaan na de botsing en het dronken rijden kreeg hij een werkstraf van 50 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer