Account
Logo
Zoeken
9.9 °C

Amsterdammers helen 1900 pakjes sigaretten

di 18 november 2014, 18.30 uur

LEEUWARDEN - De officier van justitie heeft dinsdag bij de rechtbank in Leeuwarden 150 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf geëist tegen twee Amsterdammers. De mannen, 44 en 54 jaar oud, zouden een partij gestolen sigaretten hebben geheeld. De sigaretten waren buitgemaakt bij een inbraak in een tankstation aan de Opper Haudmare bij Wijnjewoude, op 26 juli vorig jaar. De officier heeft te weinig bewijs om de Amsterdammers aan de inbraak te linken.

Ze vindt wel dat de mannen hadden kunnen weten dat de sigaretten van diefstal afkomstig waren. Na de inbraak kwam de politie al snel bij de Amsterdammers terecht. Omdat er vaker was ingebroken in hetzelfde tankstation, was een van de sigarettenpakjes voorzien van een tracer. Het spoor leidde via Noordwolde en Wolvega naar Amsterdam, naar de Jordaan. Daar heeft de oudste verdachte een tabakswinkel, daar werden de sigaretten werden teruggevonden.

De winkelier zei dat de andere verdachte had gevraagd om de partij bij hem te stallen. De 44-jarige zou gezegd hebben dat het om een 'faillissementspartijtje' ging. Hij was een kennis tegen het lijf gelopen, die volgens hem wel vaker 'kleine handeltjes' had. Deze keer was het handeltje een partij van ongeveer 1900 pakjes sigaretten. De Amsterdammer zei dat hij de sigaretten nooit aan de winkelier zou hebben aangeboden als hij wist dat ze gestolen waren.

De officier vond het opvallend dat de 44-jarige kort na de inbraak al over de sigaretten beschikte. Ze kon echter niet bewijzen dat de man bij de inbraak betrokken is geweest. Ze vond dat er wel genoeg bewijs was om de Amsterdammers te veroordelen voor opzetheling. De alarmbellen hadden volgens de officier moeten gaan rinkelen toen de partij werd aangeboden Het verhaal over het faillissement geloofde ze niet. Het was bovendien 'heel toevallig' dat de partij juist in een sigarettenzaak was gestald, vond de officier. De Leeuwarder rechtbank doet op 2 december uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer