Account
Logo
Zoeken
6.5 °C

Man (37) pinde met gestolen pas: werkstraf

do 13 november 2014, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Het pinnen met een gestolen pinpas leverde een 37-jarige Burgumer donderdag een werkstraf op van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. De politierechter achtte bewezen dat de man met een pas die gestolen was bij een inbraak in Noardburgum in totaal 2500 euro had gepind. De Burgumer was te zien op camerabeelden van een van de automaten waar met de pas was gepind. Hij werd van meer strafbare feiten verdacht. Hij zou ook verantwoordelijk zijn voor de diefstal van de pas.

De pas was in de nacht van 14 april bij een inbraak buitgemaakt. De daaropvolgende nacht werd er ingebroken in het gebouw van postduivenvereniging Het Kompas aan de Nijewei in Feanwâlden. Een deel van de gestolen spullen werd in de omgeving van het gebouw aangetroffen. Uiteindelijk was er alleen een laptop verdwenen. Op een bierflesje dat in het gebouw werd aangetroffen, zat dna-materiaal van de Burgumer. Die ontkende in alle toonaarden, net zoals hij staalhard ontkende dat hij degene was die de pinpas in Noardburgum had gestolen.

Hij vermoedde dat personen die hij kende vanuit zijn minder vlekkeloze verleden hem een hak wilden zetten en het flesje na de inbraak hadden achtergelaten om hem erbij te lappen. Ook met de diefstal van de pas en het pinnen van 2500 euro had hij volgens zijn zeggen niets mee te maken. Toch hadden verschillende personen, waaronder mensen uit zijn directe omgeving, hem herkend op de foto die was gemaakt van de camerabeelden.
Twee personen hadden die de Burgumer goed kenden hadden hem zelfs voor 100 procent herkend.

Voor de inbraak bij de postduivenvereniging en de diefstal van pas was geen aanvullend bewijs. De politierechter kwam tot de slotsom dat de verdachte op die punten moest worden vrijgesproken. Voor het pinnen met de gestolen pas zag de rechter wel voldoende bewijs. Hij bepaalde dat de Burgumer het gepinde geld moet terugbetalen. Bovendien moet hij 500 euro smartengeld aan de eigenaar van de pas betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!