Account
Logo
Zoeken
9.3 °C

Vrijspraak voor Gorredijkster autoverhuurder

wo 12 november 2014, 21.00 uur

LEEUWARDEN - Een bedrijf in auto-onderdelen uit Heerenveen liet vorig jaar beslag leggen op een achttal auto's van een verhuurbedrijf in Gorredijk. Het Heerenveense bedrijf had zo'n duizenden euro's aan onbetaalde rekeningen van het Gorredijkster bedrijf liggen. Toen de deurwaarder medio april vorig jaar langs kwam bleek dat de eigenaar van het bedrijf, een 23-jarige inwoner van Gorredijk, in elk geval zes auto's aan het beslag had onttrokken. De auto's waren overgeschreven op naam van vrienden en kennissen en konden dus niet meer in beslag worden genomen.

De Gorredijkster werd gedagvaard en daar ging het mis. Woensdag kwam de politierechter tot de conclusie dat het openbaar ministerie de verkeerde had gedaagd. De Gorredijkster had als privépersoon een dagvaarding gekregen -hij kwam overigens niet opdagen- maar het was het verhuurbedrijf dat de auto's aan het beslag had onttrokken. Het bedrijf of de Gorredijkster in zijn functie als leidinggevende had een uitnodiging voor de zitting van de politierechter moeten krijgen.

De rechter kon niet anders dan de man vrijspreken. En dat was sneu voor de gedupeerden, die konden fluiten naar hun geld. Er loopt nog wel een civiele procedure, daar zou de 7500 euro die het bedrijf nog open heeft staan weggehaald moeten worden. Of de Gorredijkster naar de civiele zitting wel komt is de vraag. Hij heeft momenteel geen vast adres. Hij zou inmiddels wel weer een nieuwe BV zijn begonnen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.6%
Ja, op aanvraag  
14.6%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk