Account
Logo
Zoeken
9.1 °C

Burdaarder spuugt ex-partner in gezicht:boete

wo 12 november 2014, 18.30 uur

LEEUWARDEN - De jaarlijkse Gay Pride in Amsterdam zou voor iedereen een groot feest moeten zijn, maar voor een 50-jarige inwoner van Burdaard was het dat begin augustus vorig jaar niet. Bij een kroeg op de Amsterdamse Zeedijk kwam de man zijn ex-partner tegen. De Burdaarder zag en voelde dat zijn ex-vriend over hem roddelde en hem aan het provoceren was. Toen hij op weg naar de bar langs zijn ex kwam, spuugde de Burdaarder de man in het gezicht. Dat gaf hij woensdag bij de politierechter ruiterlijk toe.

Dat hij, zoals verschillende getuigen hadden verklaard, zijn ex ook een stomp in het gezicht zou hebben gegeven ontkende hij. Als gevolg van de vermeende klap zou de ex een lichte hersenschudding hebben opgelopen. Na het voorval had hij zich onveilig gevoeld en voelde hij zich aangetast in zijn persoonlijke integriteit. Hij vorderde 300 euro smartengeld van de Burdaarder.

Die had geen goed woord over voor de claim van zijn ex. 'Ik mag zelf wel aangifte doen, hij heeft me zwartgemaakt bij mijn vriendenkring', aldus de Burdaarder. Zijn stellige ontkennen was genoeg om de rechter te overtuigen. Zij achtte niet bewezen dat de Burdaarder zijn ex had geslagen. Voor het spugen, wat in de wet als een belediging wordt beschouwd, kreeg de man een boete van 150 euro. De schadeclaim werd afgewezen, omdat die was gebaseerd op de klap.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67%
Ja, op aanvraag  
15.2%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk