Account
Logo
Zoeken
9.5 °C

Rechter: auto drankrijder verbeurd verklaard

di 11 november 2014, 19.30 uur

LEEUWARDEN - Tien jaar geleden zat een 67-jarige inwoonster van Stroobos met de regelmaat van de klok in het stoeltje van de politierechter. De vrouw was zwaar aan alcohol verslaafd en toonde zich een hardnekkige drankrijdster. Boetes, werkstraffen en zelfs een gevangenisstraf weerhielden haar er niet van om telkens weer in de auto te stappen. De laatste jaren was het relatief rustig, tot ze in december 2012 opnieuw werd veroordeeld voor dronken rijden. Die veroordeling had duidelijk geen effect, een maand later zat ze weer met drank op achter het stuur.

Op 29 juli 2014 was het weer raak: ditmaal werd de vrouw in Gerkesklooster aangehouden. Net als in januari vorig jaar had ze meer dan drie keer teveel gedronken. Bij de tweede gelegenheid werd haar auto in beslag genomen. Sindsdien is er een intensief hulptraject op gang gezet. De vrouw krijgt hulp van verslavingszorg en ze praat met een psychiater. Ze heeft een alcoholprobleem en de nodige medische problemen. Het leek de psychiater dan ook niet een goed idee om de vrouw naar de gevangenis te sturen.

Daar kwam ze in principe wel voor in aanmerking. Ook een hoge geldboete was vanwege de slechte financiële situatie niet echt een optie. De politierechter nam dinsdag het advies van de psychiater ter harte. Ze wilde het hulptraject niet verstoren. De vrouw kreeg een boete van 400 euro, een rijontzegging van een jaar en een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Om de sterk verlaagde geldboete te compenseren werd haar auto verbeurd verklaard.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal