Account
Logo
Zoeken
10.3 °C

Drachtster pikt duizenden euro's bij garage

vr 10 oktober 2014, 17.20 uur

LEEUWARDEN - Een 37-jarige Drachtster heeft vanaf eind 2012 tot medio april vorig jaar voor duizenden euro's aan geld en goederen gestolen bij een autobedrijf in Drachten. Ook bij de buren, een bedrijf in automaterialen, had de Drachtster voor enkele duizenden euro's aan spullen ontvreemd. De man werd vrijdag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot de maximale werkstraf. Hij moet 240 uur gratis werken en hij moet het grootste deel van de door het gedupeerde bedrijf ingediende schadevergoeding terugbetalen.

Het bedrijf vorderde ruim 18.000 euro. Daaronder viel ook een post gestolen brandstof. Omdat dat feit niet op de dagvaarding terecht was gekomen, kon dat niet worden toegewezen. De rechter bepaalde dat de verdachte bijna 13.000 euro aan de garagehouder moet terugbetalen. De Drachtster legde een deels bekennende verklaring af. Hij erkende dat hij geld en goederen had gestolen, maar volgens hem was het bij lange niet zoveel als de eigenaar van het autobedrijf had geclaimd.

Behalve het geld werden er ook banden en velgen ontvreemd en verdween er gereedschap. De eigenaar ontdekte in april vorig jaar, bij terugkomst van vakantie, dat er maar liefst 8000 euro cash geld uit de kas miste. De verdenking viel al gauw op de Drachtster, telkens als er geld of spullen misten was hij in het pand geweest. Hij was een soort manusje van alles bij het autobedrijf aan de Roef. Sinds hem werd verboden om op het bedrijf te komen, werd er ook niets meer gestolen.

De garagehouder meldde op de zitting dat de diefstallen een zware wissel op het bedrijf hebben getrokken. De financiële gevolgen zouden nog steeds merkbaar zijn. Het waarom van de diefstallen werd niet duidelijk. De Drachtster heeft schulden, maar hij had ook aangegeven dat hij het geld niet echt nodig had. De man noemde privéproblemen als achtergrond voor de diefstallen. Hij toonde zich bereid om de schade terug te betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM