Account
Logo
Zoeken
8.6 °C

Ruziënde buren Surhuisterveen op de vuist

vr 19 september 2014, 16.30 uur

LEEUWARDEN - Met ruziënde buren kan het soms stevig uit de hand lopen. Dat was bij de buren aan de De Koolmees in Surhuisterveen niet anders. Een 38-jarige man uit Surhuisterveen en zijn 42-jarige partner schoten uit hun slof na het zoveelste voorval met de buren. De Surhuistervener zou de buurman hebben geslagen en bedreigd, zijn echtgenote zou de buurvrouw aan de haren hebben getrokken. Zoals zo vaak was ook dit conflict begonnen met kleinigheden. In dit geval was een overhangende boom een bron van ergernis. Vervolgens was het behoorlijk geëscaleerd.

De vrouw zei dat de buren op een gegeven moment niets anders deden dan 'schelden, intimideren, treiteren en uitlokken'. De buren hadden bewakingscamera's opgehangen en ze ook weer weggehaald. Toen het echtpaar terugkwam van vakantie, hingen de camera's er weer. 'Big brother is watching you', zei de vrouw. Op 29 maart barstte de bom. De Surhuistervener had zijn vrouw opgebeld, er was weer wat voorgevallen en hij had er schoon genoeg van. De vrouw ging naar huis. Vanuit het niets had zij de buurvrouw aan gevlogen en de vrouw bij de haren gepakt. Ze zou ook de keel van de buurvrouw hebben dichtgeknepen, maar dat ontkende ze.

De uitbarsting was volgens haar een optelsom van 'jaren van frustratie'. Achteraf schaamde ze zich. 'Ik vind het heel erg dat ik me tot dit niveau heb moeten verlagen', zei ze. Haar echtgenoot zou de buurman een paar klappen hebben gegeven, maar dat ontkende de Surhuistervener. Hij achtte het wel mogelijk dat hij de buren de nodige bedreigingen naar het hoofd had geslingerd. Dat hij na het incident op Facebook berichten had geplaatst met de strekking dat hij de buurman 'tikken op de bek' had gegeven ontkende hij ook.

De rechter achtte bewezen dat hij de buren heeft bedreigd en dat zijn vrouw de buurvrouw aan de haren heeft getrokken. De rechter vond het belangrijk om een waarschuwing voor de toekomst af te geven: 'Dat het niet met fysiek geweld moet worden opgelost'. Die waarschuwing was een voorwaardelijke boete van 400 euro, in combinatie met een proeftijd van twee jaar. De schadeclaim van de buren, er werd ruim 2000 euro gevorderd, vond de rechter te ingewikkeld voor in een strafproces. De claim werd niet ontvankelijk verklaard. Volgens de verdachten is het momenteel rustig op de buurt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende


regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!