Account
Logo
Zoeken
13.1 °C

Drugs dealen en potloodventen: celstraf

do 18 september 2014, 19.00 uur

LEEUWARDEN - Twee drugsdealers uit Damwâld zijn door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot gevangenisstraffen. De twee, 19 en 21 jaar oud, zijn eerder veroordeeld voor drugshandel. De 21-jarige werd begin december vorig jaar veroordeeld voor het dealen van xtc. Later bleek dat hij zich niets van het vonnis van de rechtbank had aangetrokken en gewoon was doorgegaan met het verkopen van xtc, speed en wiet. Hij moet zich laten behandelen bij de verslavingszorg. Hij heeft zich ook schuldig gemaakt aan potloodventen.

Zelf ontkende hij, maar de rechtbank acht bewezen dat hij op 7 en 12 maart van dit jaar in zijn woonplaats tot twee keer toe in de nachtelijke uren zijn geslachtsdeel heeft getoond aan medewerksters van Thuiszorg. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van een jaar waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Een voorwaardelijke celstraf van een half jaar moet hij alsnog uitzitten. De 19-jarige verdachte werd op 25 mei opgepakt, drie dagen na zijn dorpsgenoot. Ook hij werd eerder veroordeeld voor dealen: op 12 september kreeg hij van de kinderrechter drie maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd. Net als zijn dorpsgenoot is hij na zijn veroordeling gewoon doorgegaan met het dealen van xtc en speed. Verder heeft hij wiet verstrekt aan vrienden.

De rechtbank veroordeeld hem volgens het adolescentenstrafrecht, zodat hij intensief begeleid kan worden door de jeugdreclassering. Hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 7 voorwaardelijk. Verder moet hij een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur alsnog uitvoeren en moet hij een voorwaardelijke celstraf van drie maanden alsnog uitzitten. Ook hij moet zich laten behandelen en hij mag gedurende de proeftijd geen drugs en alcohol gebruiken. Dat zal met urineonderzoeken gecontroleerd worden. Gedurende het eerste half jaar van de proeftijd krijgt hij een elektronische enkelband.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws









Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.3%
Ja, op aanvraag  
13.8%
Nee  
18%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin