Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Hogere straf voor dodelijk ongeval Marrum

vr 12 september 2014, 14.30 uur

LEEUWARDEN - Voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de Ljouwerterdyk bij Marrum is een 47-jarige inwoner van Wierum vrijdag veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van twaalf maanden waarvan acht maanden voorwaardelijk.
De Wierumer is op 13 juni 2013 frontaal op een tegemoetkomende auto gebotst. De bestuurster van die auto, een 32-jarige vrouw uit Ferwert, overleed later aan haar verwondingen in het UMCG in Groningen. De Wierumer was op weg naar zijn werk, het slachtoffer was op weg naar huis.

De rechtbank straft veel zwaarder dan het Openbaar Ministerie heeft geëist. De officier van justitie eiste twee weken geleden een werkstraf van 60 uur en een rijontzegging van twaalf maanden waarvan de helft voorwaardelijk. De officier ging er bij zijn eis vanuit dat de verdachte een verkeersovertreding had begaan: de Wierumer had door zijn rijgedrag gevaar op de weg had veroorzaakt. De rechtbank vindt dat de man een verkeersmisdrijf heeft begaan.

Hij heeft volgens de rechtbank 'aanmerkelijk onvoorzichtig gereden' en daarmee het ongeval veroorzaakt. De man was in een flauwe bocht op verkeerde weghelft terechtgekomen. De rechtbank gaat er vanuit dat hij zeker 110 kilometer per uur heeft gereden waar 80 het maximum is. Na de botsing stond de kilometerteller van de Peugeot van de Wierumer stil op 110. Een getuige die een stuk achter de verdachte reed had verklaard dat hij 100 had gereden en de Peugeot niet dichter was genaderd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM






regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie