Logo
Zoeken
Zoeken
3.9 °C

De Westereen: bootjesmensen 'weggepest'

vr 25 juli 2014 16.48 uur

DE WESTEREEN - Boottoeristen die in De Westereen met hun boot lagen, zijn daar de afgelopen dagen 'weggepest'. Het geschreeuw van jongeren en het hangen aan boten waren voor meerdere echtparen reden om door te varen en hun vakantie verder in Dokkum door te brengen.

De Friezen waren op vakantie in eigen provincie. "We zijn normaal gesproken echt wel wat gewend, maar de woorden die hier werden gebruikt, waren echt abnormaal", reageren ze. Het gedrag van de jongeren werd ook bij anderen opgemerkt. "Toen we door de brug voeren sprongen er plotseling twee jongens aan de beide kant van de boot. Vlak langs de zijkant. We schrokken ons wezenloos", aldus het stel. In eerste instantie werd het geschreeuw nog afgewacht, omdat er werd verwacht dat het wel op zou houden. Toen dat niet gebeurde, werd besloten om uit het dorp te vertrekken.

De problematiek staat niet op zichzelf. De regio staat al jaren bekend om zwemmers die zich hinderlijk gedragen. Zo springen ze vanaf de bruggen als er bootjes langs varen of blijven ze achter boten aanhangen. Zo 'liften' ze mee tot ze hun plaats van bestemming hebben bereikt. In 2013 werden door de politie diverse zwemmers op de bon geslingerd omdat ze de scheepvaart in de Swemmer hinderden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....