Account
Logo
Zoeken
12.5 °C

Huis vol gestolen spullen, verdachte ontkent

di 22 juli 2014, 20.30 uur

LEEUWARDEN - Tegen een 29-jarige inwoner van Harkema is dinsdag vier jaar cel geëist. De man wordt verantwoordelijk gehouden voor een groot aantal inbraken in onder andere Eastermar, Harkema, Feanwâlden, Dokkum en Buitenpost. Hij zou vanaf eind oktober bezig zijn geweest. Bij hem thuis zijn veel spullen gevonden die bij de inbraken werden buitgemaakt. Zo vond de politie sieraden, iPhones, iPads, pinpassen en een tv die als gestolen waren opgegeven.

Zelfs een paar Nike-schoenen die de man thuis had waren van diefstal afkomstig. De verdachte ontkende in alle toonaarden. Hij zou de spullen hebben gevonden of op de zwarte markt in Beverwijk hebben gekocht. De Nikes waren volgens hem van zijn broer. Het bewijs was tegen hem: zijn auto was gezien bij een diefstal in Buitenpost. Bovendien bleek uit de gegevens van zendmasten dat zijn telefoon in de buurt is geweest in de nachten dat de inbraken plaatsvonden.

In zijn woning vond de politie kleren die precies leken op de kleding die een persoon droeg die gefilmd was terwijl hij met gestolen passen probeerde te pinnen. De rechtbankvoorzitter geloofde de man niet. 'Er zijn grenzen aan wat we kunnen geloven', aldus de rechter. Er zijn vijf gedupeerden die ruim 5400 euro aan schadevergoedingen vorderen. De Leeuwarder rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.4%
Ja, op aanvraag  
14.2%
Nee  
17.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk