Account
Logo
Zoeken
9.3 °C

'Er zat niemand in de dug-out zelf'

di 22 juli 2014, 10.53 uur

TWIJZEL - Op woensdag 21 mei 2014 stortte een stenen dug-out in op het sportpark van Twijzel waarbij een 7-jarig meisje zwaar gewond raakte en een 10-jarig meisje kwam te overlijden.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft naar aanleiding van dit ernstige incident een onderzoek ingesteld naar de vraag of er strafrechtelijk gezien sprake is van schuld. Op basis van de bevindingen van de recherche en de onderzoeksresultaten van TNO zal de officier van justitie hierover een beslissing nemen. Het OM heeft inmiddels een voorlopig dossier van de recherche ontvangen en wacht nog op de onderzoeksresultaten van TNO. TNO heeft een technisch onderzoek uitgevoerd naar de betreffende dug-out.

Slachtoffergesprekken
Met de direct betrokken kinderen en hun ouders hebben donderdag 17 juli en maandag 21 juli voortgangsgespreken plaats gevonden. In dit gesprek is aangegeven dat uit het voorlopig onderzoek duidelijk is geworden dat de kinderen alleen maar op de dug-out hebben gezeten en zich niemand in de dug-out bevond. De kinderen valt op geen enkele manier iets te verwijten.

Met de gesprekken hopen wij gevoelens van angst en onrust weg te nemen bij de kinderen zodat de verwerking kan plaats vinden. Ook is in deze gesprekken een toelichting gegeven op het verdere verloop van het onderzoek. De verwachting is dat het onderzoek van het Openbaar Ministerie pas na de zomervakantie is afgerond.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.8%
Ja, op aanvraag  
14.5%
Nee  
17.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk