Account
Logo
Zoeken
5.9 °C

Boze Dokkumer bekrast auto ex-vriendin

wo 16 juli 2014, 14.30 uur

LEEUWARDEN - Een Dokkumer (43) ging compleet door het lint, toen zijn ex-vriendin hem niet in huis wilde hebben. De man bekraste de auto van zijn vriendin met een sleutelbos en hij vernielde een deurbel en een bloempot. Hij kreeg woensdag van de politierechter een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Het voorval vond plaats op 13 april, bij een woning aan Op de Keppels in Dokkum. De Dokkumer had eerst zijn ex proberen te bellen. Toen er niet werd opgenomen, was de man naar de woning gegaan. De vrouw was thuis, maar ze deed de deur niet open.

Via het doucheraam zag ze dat haar ex-vriend het dak, de motorkap en de achterklep van haar auto met een sleutelbos bekraste. De man gooide iets tegen het slaapkamerraam en hij sloopte de deurbel. De Dokkumer zei dat hij dronken was en dat hij spijt had van het voorval. 'Het was een stressvolle periode', zei de verdachte. Indertijd had hij financiële problemen. De auto had behoorlijk wat schade opgelopen. Overspuiten was geen optie, de kosten zouden veel hoger uitvallen dan wat de auto waard was. Een poetsbedrijf heeft geprobeerd de krassen weg te werken. De Dokkumer is bezig die kosten terug te betalen.

De relatie is inmiddels hersteld. In 2012 heeft de Dokkumer al eens een werkstraf gekregen, ook voor vernielingen. Vanwege nieuwe wetgeving kon de rechter niet opnieuw een taakstraf opleggen. Hij maakte er een voorwaardelijke celstraf van twee weken van. De Dokkumer komt onder toezicht van de verslavingszorg en hij moet zich laten behandelen. Als de verslavingszorg dat nodig vindt, dan kan hij een alcoholverbod opgelegd krijgen. De officier van justitie had twee weken cel en een week voorwaardelijk geëist.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding





regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar


regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum