Account
Logo
Zoeken
10.7 °C

Geld voor spoortunnel bij Hurdegrayp

wo 25 juni 2014, 10.09 uur

HURDEGARYP - De bouw van een spooronderdoorgang in Hurdegaryp komt steeds meer in zicht. Het college van Gedeputeerde Staten besluit garant te staan voor ongeveer de helft van de financiering. De verwachting is dat het Rijk het overige deel bijdraagt.

Door de komst van de tunnel verandert ook de aansluiting van het dorp op de geplande rondweg Hurdegaryp. Dit is een project dat onderdeel uitmaakt van De Centrale As. De tunnel zorgt voor meer verkeersveiligheid. Maar ook voor een betere bereikbaarheid voor de inwoners van Hurdegaryp.

Het plan voor de tunnel bestaat op dit moment uit een schetsontwerp. Dit werkt de provincie in overleg met de gemeente Tytsjerksteradiel verder uit. Op dinsdag 1 juli organiseert de provincie samen met de gemeente een informatieavond voor alle inwoners van Hurdegaryp. Het college van Gedeputeerde Staten stelt voor om een tunnel aan te leggen die de kruising Rijksstraatweg – Stationsweg/Westeromwei verbindt met de Rondweg Hurdegaryp. Die is aan de noordkant van het spoor gepland. De onderdoorgang is bedoeld voor zowel autoverkeer als fiets- en voetgangers. De tunnel vervangt de overwegen Rijksstraatweg en Slachtedijk.

De totale kosten voor de tunnel op basis van het schetsontwerp bedragen plus minus 15,5 miljoen euro. De verwachting is dat voor de tunnel maximaal 50 procent Rijkssubsidie beschikbaar komt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

regionaal nieuws

Het houdt niet op: opnieuw auto in Drachtstervaart

Het houdt niet op: opnieuw auto in Drachtstervaart