Account
Logo
Zoeken
15.8 °C
Foto: Geert Huisman

Opening Brede School Gerkesklooster-Stroobos

zo 22 juni 2014, 13.46 regionaal

GERKESKLOOSTER - Van het oude schoolgebouw van basisschool de Claercamp in Gerkesklooster-Stroobos werd afgelopen najaar al afscheid genomen door de schoolgaande jeugd en personeel. Ze namen hun intrek in het nieuwe gebouw, de brede school. Zaterdag werd het schoolgebouw officieel geopend door wethouder Marten van der Veen. Hij deed dit samen met Harm Veenstra, een inwoner van het tweelingdorp die de nieuwe naam voor de school heeft bedacht: “De Ferbining”. Deze naam heeft alles te maken met de onlosmakelijke verbinding tussen Gerkesklooster en Stroobos.

“De Ferbining” biedt momenteel onderdak aan de basisschool en aan Jeugdwerk “WeRockz”. Interim-directeur Jaap Schadenberg en voorzitter Jeugdwerk Bareld Storm uitten hun tevredenheid met het nieuwe onderkomen. Het is ook nog de bedoeling dat te zijner tijd kinderopvang “Amarins” en de peuteropvang naar het nieuwe gebouw gaan verhuizen.

Tijdens de feestelijke opening lieten de schoolkinderen ballonnen de lucht in vliegen. Daarna waren er workshops te volgen en konden alle belangstellenden de school van binnen bekijken. Eten en drinken werd verzorgd door de plaatselijke horeca.
“De Ferbining” is in de toekomst te vinden aan de straat “Voorhof”, voor de nieuw aangelegde straat is deze naam bedacht door dorpshistoricus Klaas v/d Schuit.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws