Account
Logo
Zoeken
20.3 °C

Naaktloper Metslawier maakt 'aftrek' gebaren

vr 20 juni 2014, 14.45 regionaal

LEEUWARDEN - Een 67-jarige inwoner van Metslawier is wegens naaktloperij door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur. De man heeft op 21 maart naakt in zijn tuin gestaan. Getuigen zagen dat hij met zijn hand gebaren maakte alsof hij aan het masturberen was. Een man die het tafereel aanschouwde had aangifte gedaan. Niet alleen omdat hij het zelf aan moest zien, ook zijn kinderen van vier en zes jaar zagen wat de spiernaakte man aan het doen was. Toen hij de getuige zag, ging de verdachte de woning in.

Bij de politie had de man verklaard dat hij dronken was en inderdaad naakt was geweest. Hij wist niet zeker of hij ook buiten was geweest. Tegen de rechter zei hij dat hij zich niet kon voorstellen dat hij iets dergelijks had gedaan. Hij zou wel naakt voor het raam hebben gestaan en 'als een geintje' een soort aftrekgebaar hebben gemaakt toen 'een jongeman' langs zijn woning kwam. Overigens is naakt voor het raam staan ook strafbaar als dat voor andere mensen zichtbaar is.

De rechter vroeg zich af of het niet 'een soort van geiligheid' was geweest. De verdachte vroeg zich op zijn beurt af of mensen in zijn omgeving hem een hak wilden zetten. Om te voorkomen dat hij niet nog een keer in zijn blootje voor zijn woning gaat staan, legde de rechter een voorwaardelijke celstraf van twee weken op met een proeftijd van twee jaar. Verder komt de man onder toezicht van de reclassering. Als de reclassering dat nodig vindt dan zal hij gesprekken moeten aangaan met een psycholoog.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws