Account
Logo
Zoeken
21.8 °C
Alliade zet regionale vervoerders buitenspel

Alliade zet regionale vervoerders buitenspel

vr 20 juni 2014, 11.09 regionaal

HEERENVEEN - Per 1 september 2014 heeft Alliade een nieuwe vervoerder voor al haar cliënten: Klomp Groepsvervoer uit Ede. (Gelderland).

Geheel tegen de verwachting in, is het vervoer voor de komende 5 jaar gegund aan Klomp Groepsvervoer uit Ede. Volgens taxi Waaksma uit Kootstertille mochten zij, als een van de grootste vervoerders uit de regio, niet eens inschrijven op de klus. In Friesland mochten maar twee partijen, Witteveen en Oenema, inschrijven. Waaksma deed tot op heden werk via Oenema. Doordat de inschrijving nu naar niet Friese vervoerder gaat, staat Waaksma (ook) buitenspel.

De gevolgen van de gunning aan de buitenstaander zullen in de regionale vervoerswereld merkbaar zijn; De eerste 25 ontslagaanvragen voor chauffeurs in vaste dienst, zijn inmiddels bij de vakbonden binnen. Vermoedelijk zullen dit niet de laatste zijn. In de taxiwereld wordt veel met nul-urencontracten gewerkt. Beëindiging van dit soort contracten gaat vaak geruisloos, zo is de ervaring.

Met de gunning aan Klomp Groepsvervoer bespaart Alliade naar eigen zeggen zo'n €500.000 per jaar op de vervoerskosten. Voor cliënten wijzigt er door deze wisseling weinig; Vanaf 1 september veranderen alleen de auto's, chauffeurs en begeleiders.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws