Account
Logo
Zoeken
21.7 °C

Gestolen Volvo bij Rotterdam teruggevonden

do 19 juni 2014, 20.00 regionaal

LEEUWARDEN - Een Volvo V70 die in de nacht van 4 september 2012 werd gestolen van de oprit van een woning aan de Lisdodde in Drachten, werd bijna een jaar later teruggevonden in de buurt van Rotterdam. Een 44-jarige man uit Papendrecht zat achter het stuur. De man beweerde dat hij niet wist dat de auto van diefstal afkomstig was. Donderdag werd hij door de politierechter bij verstek wegens heling veroordeeld tot een werkstraf van 30 uur. De Volvo kwam op 17 augustus 2013 in beeld bij een soort van trajectcontrole bij de Beneluxtunnel bij Rotterdam.

Het kenteken dat werd gescand kwam niet overeen met de Volvo. Een motoragent zette de bestuurder aan de kant. De man had nog geprobeerd er vandoor te gaan. Hij beweerde dat hij de auto in bruikleen had. Hij wilde niet zeggen van wie hij de Volvo had geleend. De kentekenpapieren had hij niet, hij had er ook niet om gevraagd. Dat de auto bijna een jaar geleden in Drachten was gestolen was hem niet bekend. Inmiddels zaten er andere kentekenplaten op de auto. De platen hoorden bij een Volvo XC70.

De bestuurder zei dat hij was gevlucht voor de motoragent omdat hij in paniek was geraakt. Hoewel er een duidelijk luchtje aan de zaak zat, bij de politie leek de verdachte in ieder geval deels het oude kenteken te kennen, kon de rechter niet bewijzen dat de man ook wist dat de auto gestolen was. Maar hij had volgens de rechter wel kunnen weten dat er iets niet klopte. En dus was er sprake van opzetheling. De schadeclaim van de eigenaar van de Volvo, ruim 1300 euro, werd niet toegewezen. De claim was gebaseerd op de diefstal van de auto en daar werd de verdachte niet voor veroordeeld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws