Account
Logo
Zoeken
21.8 °C

Neef slaapt op oprit, tante belt politie

do 19 juni 2014, 17.30 regionaal

LEEUWARDEN - De 38-jarige inwoner van het Overijsselse Gramsbergen die donderdag tegenover de politierechter zat, zal de nacht van 2 augustus 2013 niet snel vergeten. Die nacht werd hij aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur had gezeten. Bovendien was hij doorgereden nadat hij de spiegel van een andere auto had beschadigd. Op het moment dat hij werd opgepakt reed de Gramsberger niet. Hij lag te slapen in zijn auto, op de oprit van de woning van zijn tante aan de Foarwei in Driezum. De man was 's avonds met zijn broer op stap geweest.

Toen het stapavondje eindigde in een woordenwisseling, was de verdachte in zijn auto gestapt en 500 meter verderop naar het huis van zijn tante gereden. Onderweg had hij in de Kerkstraat de spiegel van een geparkeerde auto gereden. Kennelijk kende de tante de auto van de Gramsberger niet. De politie kreeg die nacht een bange mevrouw aan de lijn die meldde dat er een vreemde auto bij haar op de oprit stond. Het was de Gramsberger, die toegaf dat hij het stukje van zijn broer naar zijn tante had gereden terwijl hij had gedronken. Uit de ademtest bleek dat hij meer dan drie keer teveel op had.

Het kleine stukje rijden had grote gevolgen. De Gramsberger moest zijn rijbewijs inleveren.
Toen hij het roze papiertje van de officier van justitie terugkreeg, kon het meteen doorsturen naar het CBR. De man krijgt het rijbewijs terug als hij een alcoholslot in zijn auto laat bouwen. Dat had hij nog niet gedaan, omdat hij de rechtszaak af wilde wachten. Hij redeneerde dat als hij een rijontzegging zou krijgen het niet veel zin had om een duizenden euro's te spenderen aan een alcoholslot. In dat opzicht bleef de schade beperkt. De man kreeg een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden. Hij moet wel een boete van 1000 euro betalen. Van het doorrijden na een aanrijding werd hij vrijgesproken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws