Account
Logo
Zoeken
14 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Eind goed, al goed, voor Hindrik Hasjys

zo 15 juni 2014, 11.30 regionaal

HARKEMA - Zaterdagavond werd op het plein van de school weer het jaarlijkse openluchtspel opgevoerd door de kinderen van groep 8. Mede door de inzet van de vele vrijwilligers en sponsors is het de school weer gelukt dit openluchtspel te realiseren. Het stuk is geschreven door de leerkrachten van de school en ook de liedjes zijn zelf gemaakt. Het stuk speelt zich af in Houtigehage en gaat over Hindrik Hasjys.

Na onenigheid met zijn broer Bouke en zijn ouders verlaat Hindrik het dorp. De tabaksfabriek van zijn ouders wordt in de jaren daarna overgenomen door Bouke. Bouke is er op uit zoveel mogelijk geld en macht te verkrijgen. Dit lukt aardig en de fabriek draait goed.

In de jaren ’60, de tijd van de nozems, hippies en de Vietnamoorlog, keert Hindrik terug naar Houtigehage. Hij gaat met zijn hippievrienden wonen in het onbewoonbaar verklaarde huisje naast de fabriek. Bouke wil het huisje echter laten slopen om de fabriek uit te breiden.

Ondertussen sluiten de verveelde nozems zich aan bij de hippies. Iedereen is tegen de sloop van het huisje, zelfs Boukes eigen dochter Geke. Ze probeert de kraan te beletten het huisje te slopen door voor de kraan te gaan staan, maar de kraan stopt niet en Hindrik kan haar nog net op tijd aan de kant trekken. De geschrokken machinist stopt de kraan en stapt uit.

Geke vraagt haar vader de sloop te stoppen. Maar Bouke peinst daar niet over en Geke loopt weg. Bouke wil nu zelf op de kraan stappen, maar hij wordt tegen gehouden door Hindrik.
Hindrik praat met Bouke over wat Bouke allemaal op het spel zet als hij de sloop laat doorgaan. Zijn dochter weg! Is dat het waard?

Bouke krijgt berouw. Hij staat het huisje af aan de hippies. De tabaksfabriek wordt een jeugdhonk. Bouke begint een fietsfabriek in Boelenslaan en Geke komt gelukkig weer terug.

Ruim 500 toeschouwers hebben genoten van een spectaculair openluchtspel waarin zelfs een echte kraan en 2 brommers het podium op kwamen! Ook de kinderen van groep 8 zelf hebben veel plezier gehad bij het instuderen van het stuk en dat was tijdens de voorstelling goed te zien. Ze speelden de sterren van de hemel! Na de voorstelling was er livemuziek op het plein waar we nog lang van hebben kunnen genieten dankzij het prima weer.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws