Account
Logo
Zoeken
10.3 °C

Verdachte: 'Het was een mooi fikkie'

do 12 juni 2014, 19.00 uur

LEEUWARDEN - 'Het was een mooi fikkie', zei een 66-jarige Drachtster donderdag tegen de politierechter. Met dat mooie fikkie doelde de man op de vuilcontainer van zijn ex-partner. Hij had de container op 31 juli vorig jaar in brand gestoken, nadat hij zijn ex ook al verschillende malen had bedreigd. De Drachtster was het er niet mee eens hoe de relatie zijn eind was gekomen. De container had hij in brand gestoken omdat een paar dagen nadat hij de gezamenlijke woning had verlaten, de dochter van zijn ex bij haar moeder was ingetrokken. De Drachtster verkeerde in de veronderstelling dat het een met het ander te maken had.

Verder had hij gedreigd een groep vrienden op zijn ex af te sturen en haar schutting, fietsenhok en woning in brand te steken. Dat had hij gedaan omdat hij het ontevreden was over de financiële afwikkeling van de relatie. Het was ook het eerste wat hij tegen de rechter zei: 'Ik wou geld zien'. Uiteindelijk heeft hij zijn zin gekregen. Hij kreeg een bedrag ineens en zijn ex betaalt hem twee jaar lang 50 euro per maand. De twee hebben een overeenkomst getekend dat ze elkaar met rust zullen laten.

Achteraf had de Drachtster spijt van de bedreigingen en de brandstichting. 'Maar ik moest toch iets', zei de man. De officier van justitie keek er iets minder luchtig tegenaan. Hij noemde het gedrag van de verdachte 'misselijk'. 'U bent in feite aan het afpersen geweest om uw ex te dwingen tot een betaling te komen'. De man was veel te ver gegaan, vond de officier. 'U moet wel weten dat er grenzen zijn'. De officier eiste een werkstraf van 30 uur, plus 30 uur voorwaardelijk. De rechter nam de eis over. Zij plaatste de Drachtster onder toezicht van de reclassering en bepaalde dat hij een agressietraining moet volgen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!