Account
Logo
Zoeken
8.6 °C
Foto: WaldNet

Dug-outs in Dokkum gecontroleerd en afgezet

do 22 mei 2014, 14.35 uur

DOKKUM - Medewerkers van Gemeentewurk hebben donderdagmiddag in ieder geval twee dug-outs in Dokkum afgezet met linten. Er werden forse scheuren in het metselwerk geconstateerd. Het gaat om hokjes langs voetbalvelden van Be Quick en bij het korfbalveld van korfbalvereniging De Granaet aan de Parklaan in Dokkum.

Aanleiding voor de controle was het dramatische ongeval tijdens het schoolkorfbaltoernooi in Twijzel. Een tienjarig meisje uit Surhuisterveen kwam om het leven gekomen nadat een dug-out langs het voetbalveld aan de Mounewei in Twijzel instortte. Het slachtoffer overleed aan haar verwondingen in het ziekenhuis in Groningen. Vier kinderen raakten verder gewond waarvan één zwaargewond.

In Dokkum werd vorige week eenzelfde toernooi georganiseerd op het korfbalveld van De Granaet. Zo'n 500 kinderen deden aan dat toernooi mee. De medewerkers van Gemeentewurk adviseerden de gemeente Dongeradeel om de hokjes zo snel mogelijk af te keuren. De gebreken aan de dug-outs in Dongeradeel zijn twee jaar geleden overigens al eens bij de gemeente gemeld.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer