Account
Logo
Zoeken
8.5 °C

Ondernemer haalt gestolen workmate terug

di 22 april 2014, 20.00 uur

LEEUWARDEN - Een 56-jarige ondernemer uit Earnewâld moest zich dinsdag voor de rechter verantwoorden voor een vernieling. De man zou op 15 februari vorig jaar een auto hebben beschadigd. De Earnewâldster ontkende niet dat hij krassen op de auto had gemaakt, maar er zat een verhaal achter en dat wilde hij de rechter vertellen. De man had een rechtszaak kunnen voorkomen als hij de schade had betaald, maar dat had hij bewust niet gedaan. Voor de auto beschadigd raakte, had er een diefstal plaatsgevonden.

De krassen op de auto waren ontstaan doordat de Earnewâldster met een soort workmate had staan zwaaien in de buurt van de auto. Die workmate was even eerder van het terrein van zijn bedrijf gestolen. Een kennis had de Earnewâldster gewaarschuwd toen hij zag dat iemand er met de workmate vandoor ging. De Earnewâldster ging meteen op zoek naar het ding. Op een vrijwel verlaten parkeerterrein vond hij de ontvreemde workmate terug, vlakbij een auto met twee personen, een man en een vrouw. Volgens de Earnewâldster liep de man op hem af en maakte hij een slaande beweging. In een poging de klap af te weren zwaaide de man met de zware workmate. Bij die beweging liep een van de portieren van de auto een paar krassen op.

Daar draaide de man ook niet omheen. Hij vond het veel belangrijker dat hij een diefstal had voorkomen. En wat hem betrof was degene die bij de auto stond, ook de persoon die de workmate had gestolen. Echt zeker weten zal hij het nooit, want hij heeft geen aangifte gedaan van de diefstal. Wat er ook was gebeurd en wie er ook wat had gestolen, het stond buiten kijf dat de man de auto had beschadigd en daar moest de rechter een beslissing over nemen. De rechter velde een soort Salomonsoordeel: ze verklaarde de Earnewâldster schuldig aan het beschadigen van de auto, maar de man kreeg geen straf. Hij moet wel de 500 euro betalen die het gaat kosten om de deur op te lappen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
65.3%
Ja, op aanvraag  
15.9%
Nee  
18.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk