Account
Logo
Zoeken
6.7 °C
Foto: WaldNet

Massale belangstelling voor Centrale As

di 22 april 2014, 19.51 uur

DOKKUM - De informatiebijeenkomst voor De Centrale As dinsdag in het gemeentehuis in Dokkum kon op veel belangstelling rekenen. Tijdens de presentaties konden lang niet alle aanwezigen meer op de stoelen plaats nemen. Op drie tijdstippen werden er presentaties gegeven door de provincie Fryslân en de gemeente Dongeradeel.

De komende twee jaar wordt overal tussen Dokkum en Drachten aan de nieuwe weg gewerkt. In Dokkum zijn bijvoorbeeld de werkzaamheden aan de Kooilaan in Damwoude zichtbaar. Omdat het werk per fiets goed bereikbaar is, namen al veel mensen uit Dokkum daar een kijkje. Daarnaast gaat er ook in het omliggende gebied veel gebeuren. Tijdens de informatieavond was er volop gelegenheid hierover vragen te stellen en te bekijken waar de weg precies langs komt te lopen.

Wethouders Pytsje De Graaf en Albert van der Ploeg gaven aansluitend een presentatie over het Sud Ie project. Het integrale project Súd Ie moet het mogelijk maken de Súd Ie de komende jaren bevaarbaar te maken voor de recreatievaart voor vaarklasse Dm (2,50 meter doorvaarhoogte). Hiermee zal er in aansluiting op de bestaande route via het Dokkumer Grutdjip een nieuwe aantrekkelijke vaarronde tussen Dokkum en het Lauwersmeer ontstaan. Ook over dit project was informatie beschikbaar, maar het merendeel van de bezoekers kwam duidelijk alleen voor De Centrale As.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67%
Ja, op aanvraag  
15.3%
Nee  
17.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk