8.4 °C

Oerterp verliest van NKC’51

zo 2 maart 2014, 17.52 uur

URETERP - Dit weekeinde gingen de Oerterpers op bezoek bij NKC’51 in Nijverdal. Aangezien beide ploegen al lang afstand hadden genomen van de onderste regionen en Dindoa de meer dan terechte kampioen is, stond er voor beide ploegen niets meer op het spel.

Oerterp startte in een gewijzigde opstelling en was vooral in de beginfase zoekende. De Nijverdallers daarentegen begonnen direct scherp aan de wedstrijd, de eerste aanval was direct raak, 1-0. Het schotpercentage van de thuisploeg lag een behoorlijk stuk hoger dan die van de Oerterpers en binnen 10 minuten was het 6-1. Door 2 scores van Oerterp-zijde leken de bezoekers aan te haken, maar NKC’51 bleef vooral van afstand scherp schieten. Oerterp was niet bij machte om de scoringsdrift van de Nijverdallers te ontregelen. Daarnaast werden de aanvallen wel beter, maar was de eigen afronding in de 1e helft ver onder de maat. Via tussenstanden van 9-3 en 13 -5 werd de rust bereikt met een fikse achterstand, 15-6.

Na rust een scherper en beter Oerterp, de korf werd direct tweemaal gevonden (15-8) en even later stond het zelfs 16-10. NKC’51 leek wakker geschud en scoorde driemaal op rij, 19-10. Ondanks deze mentale tik bleven de Oerterpers hard werken en knokten zich voor de 2e keer terug in de wedstrijd. 8 minuten voor tijd gaf het scorebord een 21-16 tussenstand aan. Zoals wel vaker deze wedstrijd, schoten de Nijverdalse heren met scherp op de juiste momenten. Met3 scores op rij stelden zij hun overwinning definitief veilig, 24-16. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een stand van 25-17.

Oerterp 2 speelde tegen NKC’51 2, ook bij deze wedstrijd stond er niets meer op het spel. De Oerterpers begonnen goed en na 20 minuten stonden zij met 4-8 voor. Helaas wisten de Oerterpers de voorsprong niet te vergroten, ruststand: 6-8.
Ondanks dat er meerdere kansen lagen om ook in de 2e helft de voorsprong te vergroten gebeurde dit niet. In de slotfase kwam NKC’51 2 zelfs met 14-13 voor te staan. In de laatste minuut scoorden de gasten nog 1 keer en werd er een meer dan verdiend punt binnen gehaald.

Volgende week de laatste zaalwedstrijden voor de kv Oerterp selectie. Er wordt dan “thuis” gespeeld tegen Rheko 1 en 2. Doordat de eigen sporthal niet beschikbaar is, wordt er as zaterdag gespeeld in de topsporthal in Leek. Oerterp 2 om 16.50 uur en Oerterp 1 om 18.10 uur.