Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Verdachte tegen rechter:'Ik kan u wel zoenen'

za 22 februari 2014, 8.30 uur

LEEUWARDEN - Zelden zal een rechter zo joviaal bejegend zijn als politierechter Christine Koelman vrijdag overkwam. De rechter sprak een verdachte vrij van de diefstal van een telefoon. De man, een 50-jarige inwoner van Gorredijk, was dolblij met de vrijspraak en dat mocht iedereen weten. 'Ik kan u wel zoenen', riep hij, meteen nadat de rechter had gezegd dat ze er niet van overtuigd was dat hij de diefstal had gepleegd. Net voor de deur van de rechtszaal achter de Gorredijker dichtsloeg, liet hij in de hal van de rechtbank nog een hartgrondig 'Yes!' horen.

De zaak waarvoor hij was gedagvaard speelde in de zomer van 2012. Aan de basis lag een zakelijk conflict: de Gorredijkster had behoorlijk wat geld tegoed van een kapper in Leeuwarden. Betalingsverzoeken, aanmaningen en het inschakelen van een deurwaarder, het had allemaal nauwelijks resultaat. Er werd eenmaal een schamele 65 euro betaald. Op 20 juni 2012 besloot de Gorredijker het toch nog maar eens zelf te proberen. Hij ging met een kennis naar de kapperszaak. Dat liep niet goed af. De tegenpartij kwam hem achterna met een schaar en dreigde zijn vrachtwagen in brand te steken. De Gorredijker koos eieren voor zijn geld, hij ging er vandoor.

Tot zijn grote verbazing werd hij beschuldigd van diefstal: bij het verlaten van de kapperszaak zou hij een telefoon van de toonbank hebben gegrist. Dat was gezien door een klant en de partner van de kapper. De Gorredijker ontkende in alle toonaarden. Hij vond dat de kapper eigenlijk terecht moest staan, wegens oplichting en voor het doen van een valse aangifte. Hij bracht zijn verhaal vol vuur en overtuigde daarmee de rechter en de officier van justitie. Beide vonden dat de lezing van de Gorredijker de meest geloofwaardige was. 'Ik heb teveel twijfels. De andere verklaringen komen uit één kamp', constateerde de officier. Hij stelde voor de verdachte vrij te spreken. Dat deed de rechter, wat haar bijna de eerste zoen van een verdachte opleverde.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
29%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.4%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
19.4%
Geen mening  
24.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog



regionaal nieuws

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Poll: Horen dorpshuis en theater de Colle bij elkaar?

Ja  
52.7%
Nee  
26.4%
Weet niet  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Verdachte van mishandeling ziet 'boze geesten'

Verdachte van mishandeling ziet 'boze geesten'