Account
Logo
Zoeken
2.1 °C

Vrijspraak brokkenpiloot door fout politie

di 11 februari 2014, 14.10 uur

LEEUWARDEN - Door een procedurefout ontliep een Kollumer (21) dinsdag een ongetwijfeld pittige straf. De Kollumer moest zich bij de politierechter melden, omdat hij op 20 september vorig jaar met zijn auto tegen een boom was geknald. Een bloedproef wees uit dat de man onder invloed was van cannabis en speed.

Bij het verwerken van het bloedmonster was er echter iets misgegaan. De politie moet op de buisjes met bloed stickers met een bepaalde code plakken. Die code moet overeenkomen met de stickers die terechtkomen op het dossier dat de rechter voor zich krijgt. Dat laatste was niet gebeurd en daardoor kon niet onomstotelijk vastgesteld worden dat het bloedmonster dat door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) was onderzocht, ook daadwerkelijk afkomstig was van de Kollumer.

De rechter sprak de man vrij. Daarvoor had ze de Kollumer nog wel even stevig aan de tand gevoeld. Het was volgens de rechter niet misselijk wat de aanleiding was geweest voor het bezoek van de man aan de rechtbank. Hij was op de kruising van de Tochmalaan en de Willem Loréweg in Kollum de macht over het stuur verloren. Het gevolg was dat de grijze Seat Ibiza vijftien meter door het gras had gereden voor de auto tegen een boom tot stilstand kwam. De auto heeft nog even in brand gestaan.

De bestuurder was een poosje zoek, maar hij is later toch teruggekomen. De man maakte een verwarde indruk. De politie vermoedde dat er drugs in het spel waren en er werd bloed afgenomen. Vanwege de procedurefout kon dat dus niet als bewijs dienen. De Kollumer had destijds gezegd dat hij een dag eerder speed had gehad. Op de zitting zei hij dat dat twee dagen voor het ongeval was geweest. Hij vond zelf dat hij nog alert had gereageerd door de auto tegen de boom te sturen. Anders zou hij met de Seat tegen een bushokje zijn geknald of richting een garagebedrijf zijn gereden. 'Ik heb het beste gekozen', aldus de Kollumer. Door het ongeval is hij wel zijn rijbewijs en daardoor ook zijn baan kwijtgeraakt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.4%
Nee  
6.9%
Geen mening  
5.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381