Account
Logo
Zoeken
7.6 °C

Garagehouder Buitenpost bedreigd: werkstraf

vr 24 januari 2014, 18.30 uur

LEEUWARDEN - Een 35-jarige inwoner van Steenwijk is door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld omdat hij een garagehouder uit Buitenpost heeft bedreigd. De Steenwijker was niet tevreden over de auto die hij bij de garage had gekocht. De man heeft de garagehouder gedwongen geld terug te geven. De Steenwijker had voor 800 euro een oude Mercedes gekocht. De man is in de auto weggereden, maar vlakbij huis zou de Mercedes ermee opgehouden zijn. De garagehouder was bereid om de wagen te repareren. Toen zijn monteurs met de auto bezig waren vloog de motor in brand.

Een van de monteurs zou daarop tegen de Steenwijker gezegd hebben dat de Mercedes 'overleden' was. De man wilde zijn 800 euro terug, plus 20 euro voor de brandstof die hij in de tank had gegooid. Daar had de garagehouder geen problemen mee, maar hij wilde wel 100 euro houden voor gemaakte kosten. Daar was de Steenwijker het niet mee eens. De man zou de garagehouder bij de keel hebben gepakt en hardhandig tegen een muur hebben gedrukt. Niet waar volgens de Steenwijker. Hij zou alleen hard met de vuist op tafel hebben geslagen om zijn ongenoegen kenbaar te maken. Hij kreeg vervolgens wel zijn geld.

De man was het totaal niet eens met de schadeclaim van de garagehouder. Die vorderde ruim 5400 euro. Omdat hij door het gevalletje last van de rug had gekregen, heeft hij een monteur in moeten huren. Verder eiste de man 400 euro smartengeld. De rechter wees alleen 200 euro smartengeld toe. De rest van de claim vond de rechter te ingewikkeld, daarvoor zal de garagehouder zich tot de burgerlijke rechter moeten wenden. Omdat de zaak al heel erg oud was, het speelde zich af in oktober 2010, kreeg de Steenwijker een geheel voorwaardelijke werkstraf van 30 uur. Ook daar was de man het duidelijk niet mee eens. 'Ik heb niets gedaan', zei hij nog.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.1%
Ja, op aanvraag  
15.1%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk