Account
Logo
Zoeken
3.8 °C

Vrouw steekt schroevendraaier in pinautomaat

wo 22 januari 2014, 19.30 uur

LEEUWARDEN - De officier van justitie hoorde het verhaal van een 39-jarige vrouw uit Lippenhuizen 'met stijgende verbazing' aan. De vrouw zou met haar auto een fietser hebben klemgereden. Ook had ze geprobeerd om met een schroevendraaier een bankbiljet uit de geldlade van de pinautomaat van de Rabobank in Drachten te pulken. Twee niet alledaagse feiten, maar daar leek de verdachte niet echt mee te zitten. Ze leek het de gewoonste zaak van de wereld te vinden dat ze op 1 juni 2012 in Lippenhuizen met haar auto een fietser had klemgereden omdat ze dacht dat de fietser haar geen voorrang had verleend. De man kon geen kant op toen de vrouw hem op het fietspad de weg afsneed en hem de huid vol schold.

Op het politiebureau kreeg de vrouw te horen dat de fietser wel degelijk voorrang had. De fietser was hartpatiënt. Hij was zo geschrokken dat hij uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd moest worden. De vrouw heeft een hele trits verkeersdelicten achter haar naam staan. De rechter bepaalde dat de vrouw de man 410 euro smartengeld moet betalen. Ruim een jaar later was de vrouw met een schroevendraaier in de weer bij de pinautomaat van de Rabobank in Drachten. Ze dacht dat er biljet van tien euro achter het klepje zat.

Ze vond het de gewoonste zaak van de wereld dat ze had geprobeerd om het tientje uit de automaat te pulken. Dat het biljet van iemand anders of van de bank kon zijn, zei haar niet zoveel. 'Die mensen krijgen het terug en de banken zijn rijk genoeg', zei ze. Later bleek dat er een klein hoekje van een tien eurobiljet in de geldla was achtergebleven. De vrouw zei dat ze iets dergelijks ook al eens bij de pin van de Friesland Bank gedaan. Ze kreeg een werkstraf van 80 uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf. Voor het agressieve rijgedrag kreeg ze ook nog eens een rijontzegging van zes maanden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door


Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381