Account
Logo
Zoeken
5 °C

Eigenaar maakt proefritje op gestolen fiets

di 21 januari 2014, 19.30 uur

LEEUWARDEN - Twee verdachten moesten zich dinsdag voor de politierechter verantwoorden voor het helen van gestolen fietsen. Een 58-jarige inwoner van Harkema werd veroordeeld tot een boete van 300 euro waarvan de helft voorwaardelijk. De man had in september vorig jaar 's nachts in een kroeg in Drachten een fiets voor 150 euro gekocht. Vervolgens zette hij het karretje op Marktplaats. Dat was ook een van de eerste plaatsen waar de eigenaar van de fiets had gezocht. De man maakte een afspraak met de Harrekiet. Hij maakte zelfs een proefritje op zijn eigen fiets voor hij de politie inschakelde.

De Harrekiet beweerde dat hij niet wist dat de fiets gestolen was. De rechter geloofde hem niet. 'U koopt de fiets op een ongebruikelijke plaats, op een vreemd tijdstip van een onbekend iemand. Dat is geen zuivere koffie', aldus de rechter. Een Burgumer (23) moest zich voor maar liefst drie gestolen fietsen verantwoorden. De man werd vrijgesproken. Hij handelt in fietsen en hij knapt ze op.

Hij zei dat hij gecontroleerd had, onder andere op StopHeling.nl, of de fietsen gestolen waren voor hij ze had gekocht. Bovendien vond hij dat hij niet overdreven veel had betaald voor de rijwielen. Een van de fietsen had hij zelfs bij zijn werkgever in de winkel gestald. Hoewel er soms wel een luchtje aan zat, een van de fietsen kwam bij een junk vandaan, oordeelde de rechter toch dat er onvoldoende bewijs was om de Burgumer te veroordelen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.3%
Nee  
55.6%
Maakt me niet uit  
18.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!