Account
Logo
Zoeken
6.7 °C

Kok pleegt inbraak bij eigen restaurant

do 16 januari 2014, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Tot twee keer toe hadden twee Drachtsters een poging gewaagd geld te stelen bij een restaurant aan de Hemmen in Drachten. Een van de twee, een 22-jarige Drachtster, werkte als kok bij hetzelfde restaurant. Hij wist dat dat er 's nachts geld werd bewaard in de oven. Op 20 oktober 2011 brak het duo voor het eerst in. Ze maakten ruim 600 euro buit. Het geld was onder andere afkomstig uit de fooienpot. De buit werd opgemaakt in het casino en het geld werd besteed aan wiet en alcohol. Een maand later waagden de inbrekers een tweede poging. Ditmaal ging het alarm af.

Ze werden opgepakt nadat een derde inbreker tien dagen later ook zijn geluk had beproefd in het restaurant aan de Hemmen. De inbreker vertelde de politie dat hij door de kok was getipt. De eerste twee inbrekers moesten zich donderdag voor de politierechter verantwoorden. De 22-jarige kwam niet opdagen, zijn één jaar jongere mededader was er wel. Hij is inmiddels Drachten ontvlucht. Hij is bij zijn moeder gaan wonen omdat hij geen contact meer wil hebben met zijn oude vriendgroep.

Beide inbrekers hadden het destijds niet om het geld gedaan. De 21-jarige zei dat hij zich had laten meeslepen door de andere verdachte. De man had zich ook nog schuldig gemaakt aan verboden wapenbezit: hij had een balletjespistool. Hij kreeg een werkstraf van 100 uur. De 22-jarige werd veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. Beide verdachten hebben het geld terugbetaald dat ze hebben gestolen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!