Account
Logo
Zoeken
7.3 °C

Eis: cel voor 'drugsbaron van Kollumerzwaag'

ma 13 januari 2014, 15.00 uur

LEEUWARDEN - De officier van justitie heeft maandag tegen twee drugsdealers uit Kollumerzwaag een werkstraf en een onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist. Een 33-jarige Kollumerzwaagster moet als het aan de officier ligt 200 uur gratis werken. Verder eiste de officier een celstraf gelijk aan het voorarrest, de man heeft 13 dagen vastgezeten, plus 180 dagen cel voorwaardelijk. Deze verdachte heeft voornamelijk wiet gedeald. Hij betrok de handel van zijn plaatsgenoot, die door de officier 'De drugsbaron van Kollumerzwaag' werd genoemd.

De 44-jarige man heeft volgens de officier ongeveer anderhalf jaar lang speed en wiet verkocht. 'Ook aan jonge mensen', zei de aanklager. De Kollumerzwaagster is eerder met Justitie in aanraking geweest. Hij is in 2009 al eens veroordeeld in een behoorlijk omvangrijke drugszaak die zich afspeelde in Noordoost Friesland. De politie kwam begin oktober vorig jaar bij hem terecht naar aanleiding van klachten van omwonenden. De honden van de verdachte zouden voor de nodige overlast hebben gezorgd en rond de woning was het een rommeltje. Zo zou de man onder andere asbest op het erf hebben gehad. Ook de vele drugsklanten die aan de deur kwamen waren de buren een doorn in het oog.

De officier eiste 30 maanden cel waarvan 10 voorwaardelijk voor de Kollumerzwaagster. Verder wil de officier dat de man onder de hoede van de verslavingszorg komt en dat hij zich laat behandelen. Als het nodig mocht zijn, dan zou hij naar een kliniek moeten. Uit het dossier kreeg de officier niet een bijster positief beeld van het drugsgebruik in Kollumerzwaag. 'Het ziet er niet goed uit in Kollumerzwaag. Daar moeten wel heel veel mensen aan de harddrugs zijn', aldus de officier.

De Leeuwarder rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.9%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'