Account
Logo
Zoeken
9.4 °C

Demente vrouw (91) bestolen door stagiaire

vr 13 december 2013, 18.00 uur

LEEUWARDEN - Een 20-jarige Drachtster heeft tijdens zijn stage bij verzorgingshuis Warrenhove in Drachten een 91-jarige bewoonster bestolen. De Drachtster pikte in eerste instantie geld van de demente vrouw, later heeft hij ook een massief gouden horloge gestolen. Het horloge verkocht hij voor een fractie van de werkelijke waarde in een zogenoemde goudbus. De Drachtster werd vrijdag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. De schade -ruim 6000 euro- moet betaald worden.

De Drachtster ontkende dat hij ook een gouden halsketting had gestolen. Omdat het collier in dezelfde week verdween als het gouden horloge, concludeerde de rechter dat het niet anders kon dan dat de Drachtster ook voor die diefstal verantwoordelijk was. De stagiaire heeft het horloge voor 200 euro verpatst aan een goudhandelaar. Op basis van een foto van het sieraad schatte een juwelier dat het horloge in werkelijkheid zo'n 3000 euro waard moest zijn. De gestolen halsketting vertegenwoordigde een waarde van 3100 euro. De Drachtster moet dus 6100 euro terugbetalen, plus de 55 euro waarvan hij heeft bekend dat hij dat bedrag heeft gestolen.

Het geld had hij volgens zijn zeggen opgemaakt 'aan leuke dingen'. De 200 euro die hij voor het horloge had gevangen had hij gebruikt om zijn rijlessen van te betalen. Hij was op heterdaad betrapt. Nadat de dochter van het bejaarde slachtoffer steeds geld miste, was er een camera geplaatst. De officier van justitie noemde het 'zeer kwalijk' dat de verdachte de oude vrouw eerst naar de bingozaal had gereden om vervolgens in alle rust zijn gang te gaan. De stagiaire kreeg op staande voet ontslag. Door de opleiding werd hij geschorst. Hij heeft zijn studie op een andere school af kunnen maken. Momenteel is hij weer werkzaam in de verzorging. Dat was aanleiding voor de rechter om een voorwaardelijke celstraf op te leggen, als stok achter de deur. 'Ik vertrouw u niet op dit moment', aldus de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer