Account
Logo
Zoeken
8.5 °C

Bezwaren zorgcomplex Rottevalle afgewezen

wo 20 november 2013, 20.15 uur

LEEUWARDEN - De Raad van State in Den Haag heeft woensdag de bezwaren tegen het bestemmingsplan 'De Bijzondere Onderneming' te Rottevalle afgewezen. Het complex dat ten zuiden van Rottevalle zou moeten komen, zal bestaan uit een combinatie van zorgwoningen, een kantoor, een beheerderswoning, dagbestedingsruimten, een schuur, een binnentuin en een opslagruimte. In de buurt van het complex is plaats voor een groentetuin en een dierenweide.

Dorpsbelang en een aantal bewoners van Rottevalle hebben bezwaar aangetekend tegen het bestemmingsplan van de gemeente Smallingerland. In de raadscommissie van 20 juni hadden de bezwaarmakers hun grieven al mondeling toegelicht. De bezwaren werden ongegrond verklaard, waarop de bezwaarmakers in hoger beroep gingen bij de Raad van State. Dorpsbelang en de inwoners vinden dat de woon-werk-zorgvoorziening te groot is en niet in de omgeving past.

Ook zijn ze bang voor geluidsoverlast en rookoverlast door het stoken van hout. Bovendien zouden de flora en fauna in de omgeving van het zorgcentrum worden aangetast. Het bestemmingsplan zou economisch niet uitvoerbaar zijn en er zou een alternatieve locatie in Drachten zijn. Ook vinden de bezwaarmakers dat de gemeenteraad beter had moeten communiceren over het bestemmingsplan. Alle bezwaren werden woensdag door de Raad van State ongegrond verklaard.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....