Account
Logo
Zoeken
7.1 °C

Autohandelaren betrokken bij autozwendel

wo 13 november 2013, 18.40 uur

SURHUISTERVEEN - Twee autobedrijven uit de regio zijn volgens de FIOD betrokken bij een grote autozwendel waarbij een belastingambtenaar zich schuldig zou hebben gemaakt aan corruptie. Het gaat om een autobedrijf uit de gemeente Achtkarspelen en een autobedrijf uit Kollumerland.

De FIOD heeft op 11 november als eerste een autohandelaar uit Groningen, diens boekhouder en een medewerker van het bedrijf aangehouden op verdenking van belastingfraude met auto's. Daarnaast werd de belastingambtenaar aangehouden op verdenking van ambtelijke corruptie. Hij zou giften hebben aangenomen in ruil voor het behulpzaam zijn bij de belastingfraude met auto's. Hij deed dit vermoedelijk met hulp van twee andere belastingdienstmedewerkers, die maandag ook zijn aangehouden.

Het vermoeden is dat de belastingambtenaar niet alleen de autohandelaar uit Groningen hielp met de belastingfraude, maar hij zou ook betrokken zijn bij belastingfraude door nog meer autohandelaren van bedrijven uit Achtkarspelen, Meppel, Emmen, Hardenberg, Stadskanaal, Staphorst en Kollumerland. De belastingdienstmedewerker wordt er van verdacht dat hij de onjuiste aangiften van autohandelaren niet controleerde en dat hij onjuiste gegevens op de belastingaangiften heeft ingevuld.

De verdenking is dat diverse autohandelaren een te lage waarde voor Belasting op Personenauto's of Motorvoertuigen (BPM) aangaven bij de belastingdienst. Wanneer auto's geregistreerd worden moet BPM betaald worden. Ook zouden zij de waarde voor Privégebruik Auto's (PGA) te laag hebben aangegeven, waardoor minder inkomstenbelasting betaald hoefde te worden voor het privégebruik van leaseauto's. De Belastingdienst heeft aanslagen bij de autohandelaren opgelegd voor meer dan 4.000.000 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer