Account
Logo
Zoeken
0.8 °C

Laatste begroting Dongeradeel weer sluitend

vr 01 november 2013 00.48 uur

DOKKUM - De gemeenteraad van Dongeradeel heeft donderdagavond een sluitende begroting voor het jaar 2014 vastgesteld. Voor de gemeenteraad en met name de coalitie van CDA, FNP en ChristenUnie de laatste begroting voor de verkiezingen van maart 2014. De nieuwe gemeenteraad en te vormen coalitie krijgt het overigens wel direct voor de kiezen. De begroting 2014 van in totaal 61 miljoen euro is dan wel structureel sluitend, de meerjarenraming 2015-2017 laat een negatief saldo zien van uiteindelijk € 2,3 miljoen in 2017.

Geen steun alternatieve begroting
Tijdens de gemeenteraad werd ook een alternatieve begroting gepresenteerd. Dongeradeel Sociaal kwam met de meerjarenbegroting, waarin onder andere niet meer wordt geïnvesteerd in het Sud Ie project. Dit project krijgt in totaal bijna 10 miljoen euro subsidie uit het Waddenfonds, maar de gemeente Dongeradeel moet zelf ook bijdragen. Door het project stil te zetten zou de gemeente zo’n 7 ton per jaar kunnen besparen. Daarnaast zou er volgens de partij 10% bezuinigd moeten worden op gemeenschappelijke regelingen en zouden de voordelen van de toekomstige herindeling alvast moeten worden ingeboekt. Geen van de andere partijen in de gemeenteraad zag de alternatieve begroting echter zitten. Dongeradeel Sociaal stemde daarna als enige partij tegen de voorliggende begroting.

Verhoging tarieven sportaccommodaties van de baan
Een amendement van CDA, FNP, VVD, Christenunie en Algemeen Belang Dongeradeel om te komen tot een meer flexibele organisatie haalde het wel. Daarin werd gesteld dat de gemeente toe moet naar een flexibele schil van 15% van het totaal. Deze medewerkers zullen breder in te zetten moeten zijn in de organisatie. Het initiatief van de fractie van Algemeen Belang Dongeradeel (ABD) werd ook aangenomen. Deze partij stelde voor om de tarieven van sportaccommodaties – waaronder sporthal de Trimmer – voor het jaar 2014 niet extra te verhogen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....

vandaag, 14.08 uur

Oudere man belandt in sloot