Account
Logo
Zoeken
6.1 °C

Vrouw krijgt noodknop thuis na dreig-sms'jes

di 22 oktober 2013, 18.00 uur

LEEUWARDEN - Een inwoonster van Harkema werd begin dit jaar bedreigd via sms en WhatsApp. Justitie nam de berichten zeer serieus en plaatste een noodknop in de woning van de vrouw. Bij het minste of geringste kon ze op die manier de politie alarmeren. De verzender van de dreigberichten moest zich dinsdag voor de Leeuwarder rechtbank verantwoorden. De verdachte, een 24-jarige inwoner van Feanwâlden, was een ex-collega van de vrouw die werd bedreigd. De man werd op 11 maart opgepakt. Het vermoeden bestond dat hij met een buks op de woning van de vrouw had geschoten.

Dat klopte niet volgens de Feanwâldster. Wel had hij op 10 maart een steen naar de woning gesmeten, waardoor een raamkozijn beschadigd raakte. Toen ze nog met elkaar werkten, konden de Feanwâldster en het slachtoffer goed met elkaar opschieten. De man had gevoelens voor de vrouw, maar dat was niet wederzijds. Toen de vrouw een relatie met iemand anders kreeg, sloegen de stoppen door bij de Feanwâldster. Op de zitting draaide hij er niet omheen: hij was degene die de dreig-sms'jes en WhatsAppjes had verstuurd. In die periode blowde en dronk hij veel, soms joeg hij er per dag een fles jenever doorheen.

Volgens een psycholoog moeten de feiten de Feanwâldster in sterk verminderde mate worden toegerekend. Hij heeft ruim twee maanden in voorarrest gezeten. Hij mocht naar buiten op voorwaarde dat hij zich liet behandelen op de Forensisch Psychiatrische Afdeling van de GGZ in Franeker. Daar moet hij wat de psycholoog betreft mee doorgaan. De officier van justitie wil dat ook. Om de behandeling niet te onderbreken, eiste de officier een celstraf gelijk aan het voorarrest, plus een half jaar cel voorwaardelijk. Verder wil de officier dat de Feanwâldster op geen enkele manier contact zoekt met het slachtoffer of met de mensen om haar heen. Tenslotte eiste de officier een locatieverbod: de verdachte mag de komende twee jaar niet in Harkema komen.
De rechtbank doet op 5 november uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.9%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'