Account
Logo
Zoeken
4.4 °C

Wietteler: blowen om te kunnen slapen

ma 21 oktober 2013, 16.00 uur

LEEUWARDEN - Een 32-jarige inwoner van Opeinde kon de afgelopen jaren al verschillende malen in verband worden gebracht met hennepkwekerijen. De man werd in april vorig jaar al eens veroordeeld wegens betrokkenheid bij een kwekerij in een loods aan de Stuurboord in Drachten. Zeer recent, in augustus van dit jaar, volgde er een tweede veroordeling. In oktober vorig jaar bepaalde het gerechtshof dat de Opeinster meer dan 8000 euro aan hennepwinst moet terugbetalen. In een andere zaak wilde het Openbaar Ministerie 9000 euro van de man 'plukken'. Van die zaak is hij in hoger beroep gegaan.

Op 13 juli vorig jaar liep hij opnieuw tegen de lamp. In de woning van de Opeinster trof de politie 211 hennepplanten aan. De politie was naar de woning gegaan omdat in een pand in Delft een hennepplantage was aangetroffen. Dat pand stond op naam van de Opeinster. In diens woning roken de agenten een sterke henneplucht. En dus zat de Opeinster maandag opnieuw tegenover een rechter. Had hij bij de politie nog toegegeven dat hij wiet teelde voor de verkoop, bij de rechter bleek dat hij heel andere motieven had. Hij was gaan telen voor eigen gebruik: omdat hij slecht slaapt was blowen voor hem een soort zelfmedicatie. Het maakt hem rustig, zodat hij beter slaapt. En het was uit een soort protest dat hij aan het telen was geslagen.

Een protest tegen het warrige Nederlandse drugsbeleid, waarbij softdrugs wel verkocht mogen worden, maar het telen ervan ten strengste verboden is. De Opeinster zei dat hij zelfs met het idee speelt om een stichting op te richten om het drugsbeleid aan te vechten. Nobele woorden, maar de officier van justitie geloofde er helemaal niets van. De officier vond de uitleg van de verdachte 'een halfslachtig verweer'. 'U wilde het gewoon verkopen', zei de officier. De Opeinster kreeg van zowel de officier als de politierechter nog een laatste kans. Beide hadden ze een celstraf in het hoofd, maar de Opeinster kwam deze keer nog weg met een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. De komende drie jaar komt de man onder toezicht van de reclassering.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
74.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
22.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'