Account
Logo
Zoeken
3.9 °C

Dronken Drachtster ramt fietsbrug: werkstraf

ma 21 oktober 2013, 12.30 uur

LEEUWARDEN - Een 33-jarige Drachtster moet een engeltje op zijn schouder hebben gehad, toen hij op 20 juli vanaf de rotonde in de Zuiderhogeweg met zijn auto tegen de fietsbrug knalde. De groene VW Golf reed in volle vaart tegen de stellage van de fietsbrug en werd als een sardineblikje opengereten. De bestuurder stapte ongedeerd uit de auto, als er een passagier bij in had gezeten dan had deze het zeer waarschijnlijk niet overleefd. De bestuurder zat maandag bij de politierechter. De man was er duidelijk van doordrongen dat het een wonder mocht heten dat hij de botsing had overleefd.

De Drachtster had teveel gedronken. Hij was naar een bouwvakfeestje geweest toen hij door zijn vriendin werd gebeld. De twee kregen woorden en de man besloot naar Meppel te rijden, waar zijn vriendin woont. Tijdens het rijden bleef de Drachtster met zijn vriendin bellen. Op de rotonde bij de fietsbrug ging het helemaal mis. 'Ik zag ineens de rotondebordjes op mij af komen', zei de man. Hij liet het stuur los en deed zijn handen voor zijn hoofd. Via de groenstrook botste hij op fietsbrug. Wonder boven wonder stapte hij zonder kleerscheuren uit de auto.

Een getuige zag het gebeuren. De vrouw dacht dat de bestuurder op weg ging om hulp te halen. Dat was niet het geval, de man ging er vandoor. Hij werd later op de Dollard door de politie aangehouden. Hij had meer dan drie keer teveel gedronken. Het leverde de Drachtster maandag een werkstraf van 60 uur op en een rijontzegging van acht maanden. Verder kreeg hij een boete van 300 euro. De door hem veroorzaakte schade, een verkeersbord was gesneuveld en de groenstrook en de drager van de fietsbrug waren beschadigd, zal op hem worden verhaald. Dat gaat de man zo'n 1800 euro kosten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws






regionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt


ondernemend nieuws

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over



regionaal nieuws

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum