Account
Logo
Zoeken
6.2 °C
Foto: Harry van der Linde

Eerste paal voor nieuwbouw Lawei en Meldij

za 19 oktober 2013, 10.54 uur

DRACHTEN - De (ver)nieuwbouw voor Lawei en Meldij is vrijdag officieel van start gegaan met de onthulling van het bouwbord op de hoek van de Gauke Boelensstraat-Reidingweg in Drachten. Wethouder Ketelaar nam de officiële handeling voor haar rekening. Directeuren Stef Avezaat (Lawei) en Meindert Bosklopper (Meldij) speelden vanzelfsprekend ook een rol bij dit officiële moment.

Met het project is een investering van ruim € 19 miljoen gemoeid. In de afgelopen zomermaanden is de huisvesting van de voormalige Meldij al gesloopt. Onlangs is het bouwterrein ingericht. De (ver)nieuwbouw van het complex behelst onder meer de verbouw en uitbreiding van publieksruimtes, een verbeterde logistiek voor horeca, leveranciers en decorbouwers, een nieuwe vlakkevloerzaal, een nieuwe multimediazaal, lesruimtes, popoefenruimtes en een compleet nieuwe huisvesting voor het aanbod cultuureducatie op het gebied van beeldende kunst, fotografie en muziek.

De hoofdentree van De Lawei blijft aan het Laweiplein langs de Burgemeester Wuiteweg. Deze zijde krijgt wel een nieuwe uitstraling door de bouw van een foyerruimte voor de Middenzaal (voorheen Kleine Zaal) op de eerste verdieping.

De belangrijkste ingreep is de introductie van de zogenaamde slagader. Aan deze slagader liggen straks alle publieke functies in het complex. De route verbindt de entree van de schouwburg met de entree van de ruimtes voor cultuureducatie aan de westzijde van het nieuwe complex. Deze entree is georganiseerd om een brede tribunetrap die ook de toegang vormt naar de nieuwe vlakkevloerzaal.

Het educatieaanbod van de Meldij is tijdens de werkzaamheden op diverse andere locaties ondergebracht. De Lawei is dit theaterseizoen normaal geopend voor het publiek. De totale ver- en nieuwbouw wordt volgens planning in oktober 2014 opgeleverd.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding


regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver



regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum