Account
Logo
Zoeken
-0.1 °C

Drachtster mishandelt vriend: werkstraf

vr 04 oktober 2013 15.30 uur

LEEUWARDEN - Een 42-jarige Drachtster zou de man die ooit een van de zijn beste vrienden was hebben mishandeld en hij zou met een steen de voorruit van de auto van de vriend hebben vernield. Vrijdag bij de politierechter ontkende de Drachtster in alle toonaarden. Hij en de vriend hadden een conflict, de vriend zou de Drachtster geld schuldig zijn. De twee zouden van auto hebben geruild en daar zou de Drachtster bepaald niet beter van zijn geworden. 'Die auto was mij was APK gekeurd, de auto van hem was total loss', zei de Drachtster tegen de rechter.

De Drachtster wilde geld zien, maar de vriend kwam maar niet over de brug. Op 9 juni reed de vriend bij de Drachtster door de straat. De vriend zou later verklaren dat hij plotseling een steen tegen de voorruit kreeg. De Drachtster, hij zat op een hekje voor zijn woning, wist van niks. Hij erkende dat er een worsteling was geweest en volgens hem had de vriend al eerste geslagen. Dat was ook wat een buurman had gezien. Omdat niemand had gezien wie er met een steen had gegooid, werd de Drachtster vrijgesproken van vernieling van de voorruit.

Hij werd wel veroordeeld voor de mishandeling van de man die ooit zijn vriend was. De Drachtster beriep zich op noodweer, maar daar ging de rechter niet in mee. Omdat de man onlangs ook al eens is veroordeeld tot een werkstraf, moest de officier van justitie volgens nieuwe wetgeving geen taakstraf maar een celstraf eisen. Om daar toch een mouw aan te passen eiste de officier een celstraf van één dag, plus 13 dagen voorwaardelijk. Verder eiste zij een werkstraf van 30 uur. De rechter nam de eis helemaal over.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....