Account
Logo
Zoeken
5 °C

Complete eerstelijnszorg in Holwerd

ma 23 september 2013, 11.10 uur

HOLWERT - Het voormalig dienstencentrum Nije Nijhof in Holwerd is omgebouwd tot een compleet gezondheidscentrum. Ondanks de krimp in de regio is Holwerd één van de plaatsen waar met behulp van de gemeente en vele vrijwilligers de strijd is aangegaan om het dorp leefbaar en vitaal te houden. Met de realisatie van het gezondheidscentrum in Holwerd is het aantal voorzieningen in het dorp nu zelfs toegenomen.

Dankzij het nieuwe centrum beschikt Holwerd nu over een fysiotherapiepraktijk, een sportcentrum, een thuiszorgbasis, een psychologenpraktijk en een diëtist. Daarnaast zijn nog de huisartsenpraktijk, een massagepraktijk, een pedicurepraktijk, een logopediepraktijk, het huisartsenlaboratorium en de aula van de uitvaartvereniging in het gezondheidscentrum ondergebracht.

Het gezondheidscentrum is een uitvloeisel van het in 2009 verschenen rapport Holwerter Fiersichten. De visie gaf ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van toerisme en recreatie, economie, voorzieningen, leefbaarheid en wonen. Het idee voor het centrum ontstond nadat de huisartsenpraktijk had aangegeven aan te willen sluiten bij de Multifunctionele Accommodatie. Uit verder onderzoek bleek dat de belangstelling van andere zorginstanties groot genoeg was om zo’n gezondheidscentrum in het centrum van het dorp te realiseren.

Na een flinke vernieuwbouw, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers en met behulp van zo veel mogelijk lokale bedrijven, is het Gezondheidscentrum begin juli in gebruik genomen. Het gezondheidscentrum wordt op donderdag 26 september 2013 officieel feestelijk geopend.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding





regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar


regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum