Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Driezumer rijbewijs kwijt na fout weggedrag

zo 22 september 2013, 11.41 uur

DAMWALD - Een 22-jarige automobilist uit Driezum heeft niet lang van zijn pas gehaalde rijbewijs kunnen genieten. De bestuurder pleegde zaterdag meerdere verkeersovertredingen en bracht daardoor zichzelf en anderen in gevaar.

Surveillerende agenten reden over Haadwei in Damwâld. Toen ze met de politieauto een rotonde naderden, kwam de 22-jarige automobilist plotseling te voorschijn. Hij had de rotonde linksom genomen in plaats van rechtsom en dat terwijl er veel verkeer op de weg was. Reden voor de agenten om de auto te keren en achter de bestuurder aan te gaan om hem op zijn rijgedrag aan te spreken.

De bestuurder verhoogde echter zijn snelheid en reed een woonwijk in. Ook in deze 30-kilometerzone reed de automobilist te hard. In de Coninckstraat moesten twee fietsers uitwijken om een aanrijding met de man te voorkomen. Uiteindelijk wisten agenten de 22-jarige Driezumer een stopteken te geven. Vervolgens werd van deze beginnende bestuurder het rijbewijs ingevorderd vanwege gevaarlijk rijgedrag. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer