4.3 °C

VIOD gelijk tegen Frieschepalen

zo 15 september 2013, 20.20 uur

DRIEZUM - Zaterdag speelde VIOD haar eerste competitiewedstrijd tegen RWF. Na een jaar afwezig te zijn geweest keert VIOD met volle moed terug in de Noordelijke 3e Klasse B. De equipe van trainer Theo Alink reisde af naar het Rood Witte Frieschepalen, echter is dit reizen voor een voetbalwedstrijd niet voor iedereen weggelegd. De altijd hard werkende Nykle Durk van der Valk had op deze dag zelf besloten om rechtstreeks vanuit zijn werk in Leeuwarden af te reizen naar Sportpark De Boskdobbe. Maar op het moment dat Nykle Durk het bord van Frieschepalen passeerde hield hij zijn gedachten niet meer op de weg en kwam tot stilstand tegen een boom. Volgens dhr. Van der Valk vond dit ongeluk in een aantal secondes plaats, gelukkig zat de schrik hem niet in de benen en kon hij met zijn volle bewustzijn deelnemen aan deze eerste competitiewedstrijd.

Trainer Theo Alink had voorafgaand aan de wedstrijd nog zijn twijfels of de spelers van het vlaggeschip uit Driesum wel klaar waren voor de competitiestart, maar de blauwhemden hebben deze woorden meer dan doen bevriezen. VIOD voetbalde een uitstekende en goed verzorgende eerste helft. Het spel speelde zich in de grote lijnen op de helft van RWF af, Nykle Durk van der Valk speelde een uitstekende eerste helft en zorgde voor veel gevaar van de rechterkant. Hij zag zijn afstandschot net voor langsgaan, en de goed doorlopende Jelmer Visser wist ook net niet zijn punt van de schoen tegen deze bal te zetten. De water vlugge Bauke Visser wist enkele minuten later goed door te stomen vanaf de linkerkant, hij vuurde een uitstekend schot alleen belande deze bal op de buitenkant kruising. VIOD had het overwicht in de eerste helft alleen ontbrak er telkens een goeie eindpass om een mogelijke kans tot een doelpunt om te zetten. De beide grootste kansen van beide zijden leken erg op elkaar, Nykle Durk wist goed door de defensie van RWF heen te snijden alleen zag zijn schot met links op de paal belanden. Dit gold ook voor de aanvaller van RWF, na wat gekluts achterin de VIOD defensie belande de bal bij de roodhemden. Dit zorgde voor een gevaarlijke 1 op 1 situatie met keeper Rutger Atema, het geluk was aan de zijde van VIOD want ook deze bal belande op de paal. Na 45 minuten voetballen zochten beide teams met de beruchte brilstand de kleedkamers op.

Na de rust zetten de mannen uit Driesum de goeie lijn van de eerste helft meteen voort, wat in de 47e minuut direct al resulteerde in de 0-1 voorsprong. Na een mooie aanval die geleid werd door Bauke Visser belandde de bal bij Pieter Ele Kuitert, hij wist zijn voet juist tegen de bal te plaatsen en de overgebleven ruimte achter de keeper te vinden. Nog geen 5 minuten later was het opnieuw raak, de alertte Pieter Ele Kuitert wist een al genomen vrije trap goed te onderscheppen. Hij kon deze uitbraak kleur meegeven door de geheel vrijstaande Jelmer Visser te bereiken, die ondanks de protesten van RWF zijde, de 0-2 op het scorebord wist te zetten. VIOD kende een droomstart na de rust, alleen wist het zich geen raad in deze situatie. Er was twijfel bij de spelers om alles op slot te gooien of door te stomen naar een dikkere uitslag. Ondertussen ging RWF steeds beter voetballen en nam de leiding in het veld over. VIOD was tot aan 65e minuut heer en meester op veld alleen wist het er niet in te slagen om de voorsprong vast te houden. RWF wist door een afstandschot, en een goed genomen corner zich weer terug te knokken in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd was de stand alweer gelijk getrokken naar 2-2. In dit laatste kwartier kwam VIOD niet meer aan voetballen toe, en mocht het uiteindelijk nog tevreden zijn met een punt. Even leek het erop dat VIOD deze eerste competitiewedstrijd zou starten met een overwinning, maar niets was minder waar. Over een gehele wedstrijd gekeken was het gelijkspel een terrechte uitslag.

Volgende week speelt VIOD haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen in de 3e Klasse B tegen FC LEO. De wedstrijd zal starten om 14.30.