4.3 °C

KV Tietjerk verliest van KIOS

zo 15 september 2013, 20.18 uur

TYTSJERK - Na een lange periode van droogte, waardoor de wedstrijdvelden werden afgekeurd, kon er eindelijk weer gespeeld worden op het mooie grasveld voor de kantine in Tietjerk. Het weer was zeer afwijkend van de afgelopen periode. In plaats van een zonovergoten dag kon er gesproken worden van een dag waarop het bijna geen moment droog is geweest. Deze week speelde het team van coach Alberda tegen KIOS uit Ruinerwold. Voor de Tietjerkers een compleet onbekende ploeg.

De wedstrijd werd gefloten door een bekende van beide teams. Dat de rol van een scheidsrechter beslissend kan zijn voor het spelplezier, werd ook dit maal weer duidelijk. Jammer, maar ik vind het niet de moeite waard om hier extra woorden aan vuil te maken.
Tietjerk had de opdracht gekregen om vanaf minuut één scherp te beginnen. Dat de scherpte ontbrak op bepaalde momenten, werd al snel duidelijk. Binnen een zeer korte tijd keken de Tietjerkers tegen een 0-2 achterstand aan. Tietjerk had moeite met scoren. Het spel was bij vlagen wel aantrekkelijk, maar de bal wilde maar niet door het kunststof gele mandje. Door een slechte eindfase van de eerste helft, keek de thuisspelende ploeg aan tegen een achterstand van maar liefst vier punten.

Een achterstand van vier punten is in de korfbalwereld overkombaar. Er was dus werk aan de winkel in de tweede helft. Het team van Alberda bleef echter tegen een achterstand aankijken. Er kan gediscussieerd worden over de exacte reden van het enigszins slechte spel van de Tietjerkers. Het is echter een feit dat ze niet in staat zijn om genoeg doelpunten te maken. Met een eindstand van 11-16 heeft Tietjerk zich te kort gedaan. Het is zaak om doeltreffender te worden, want op dit moment is de laatste plaats een feit.

Volgende week staat wederom een onbekende ploeg op het programma; AVO uit Assen. AVO staat slechts één positie hoger dan Tietjerk. Het is dus zaak om deze wedstrijd te winnen.