7.2 °C

GSVV wint eerste bekerwedstrijd

zo 25 augustus 2013, 18.23 uur

GERKESKLOOSTER - GSVV heeft afgelopen zaterdag de eerste bekerwedstrijd tegen een gelegenheidsteam van Niekerk met 5-0 gewonnen.

Door een redelijk aantal afwezigen bij GSVV kregen verschillende jongere spelers de gelegenheid van trainer Auke Bosma om hun kansen te grijpen voor dit komende seizoen.
Het was aftasten in het begin, maar GSVV drukte het team van Niekerk geleidelijk vast op hun helft. Door de festiviteiten in Niekerk trad hun 1e elftal slechts met 5 selectiespelers aan, aangevuld met liefhebbers die wel wilden voetballen. Voor GSVV geen probleem want zo kon er nog wat worden uitgeprobeerd.

De eerste helft waren er wel een aantal kansen maar de doelpunten vielen vlak voor rust. In de 41e minuut scoorde Ietze Durk Keuning door een afstandschot van Oeds Kuipers net met zijn teen aan te raken en de keeper op het verkeerde been te zetten. 1-0. In de 44e minuut kwam een voorzet van Louis Lijcklema via de binnenkant van de paal terug het veld in en een alerte Tjipke van der Veen scoorde zijn eerste doelpunt dit seizoen. De ruststand was dan ook 2-0 in het voordeel van GSVV.

In de 2e helft een zelfde beeld. GSVV nam het initiatief en het was de goed doorzettende Nanning Wouda die zijn schot in de 49e minuut via de lat zag overgaan. In de 51e minuut kwam Ietze Durk Keuning net tekort op een prima voorzet vanaf de achterlijn van Tjipke van der Veen. Maar in de 59e minuut was het net andersom. Een strakke voorzet van Ietze Durk werd krachtig door Tjipke binnengekopt. 3-0. Voor de leiding van GSVV een goed moment om er nog 3 jonge wisselspelers in te brengen.

André Laanstra, Cor Hoeksma en Wichard Alink mochten hun eerste officiële minuten in GSVV1 gaan spelen. GSVV bleef kansen krijgen oa via de goedspelende Jornt Halma en Wijtze Laanstra. In de 76e minuut werd het 4-0 kon een speler van Niekerk Wijtze Laanstra net van scoren afhouden, maar hij schoot wel in eigen doel. In de 79e minuut werd het 5-0 na een prima steekpass van Oeds Kuipers op Jornt Halma, die de bal fantastisch over de doelman liftte. In de slotminuten kwam Cor Hoeksma net tekort voor zijn doelpunt. Na 90 minuten vond scheidsrechter Gjaltema het wel goed en zo kon GSVV de eerste bekerwedstrijd met 5-0 winnen. Dinsdagavond is de volgende wedstrijd uit tegen Jistrum en komende zaterdag gaat het team naar Blue Boys in Nij Beets.